“Het is 7u41 en ik ben een in de microgolfoven, lauw, opgewarmde biefstuk met 3 eieren aan het eten. Het is de hel. Ik heb braakneigingen. Komt het door het feit dat ik nog nooit zo vroeg ’s ochtends biefstuk met eieren heb gegeten, omdat ik net 11 kilometer gelopen heb terwijl iedereen nog in zijn bed lag of gewoon de combinatie van beiden? F*ck this en ik moet dit nóg vier ochtenden doen.”


Het was al weer even geleden dat ik een nieuwe uitdaging ben aangegaan. Ik had deze nieuwe challenge al lang in gedachten maar kwam er niet toe. Geen tijd, geen zin, vakantie, andere voorbereidingen (zo liep ik bv. de Strong Viking Run in een behoorlijk goede tijd!), … Veel excuses, weinig actie.

Tot nu dus!

dwayne-johnson-hercules-lovebscott-2

The Rock – 120 kg – 1m96

Vijf dagen lang heb ik het leven nagebootst van Dwayne – The Rock – Johnson. Een mastodont van een kerel, professioneel worstelaar op rust maar vooral gekend voor zijn rollen in films als Hercules, Too Fast Too Furious en bijna elke RomCom waar een meathead in meespeelt).

Voor de lezer met weinig tijd:

Wat is het nutrition plan van Dwayne – The Rock – Johnson?
Welke workouts moet ik doen om te sporten zoals The Rock?
Resultaat: -2,3 kg in één week (bijna volledig vet)

Had ik trouwens al verteld dat hij een full time massa spieren is? Nee? Goed!

Dwayne Johnson, of The Rock, weegt volgens Wikipedia net geen 120 kg en meet zo’n 196 centimeter. Beter gezegd, de man is een beest. Of eerder, een rots.

Nu kwam ik enkele maanden geleden zijn voedingsschema’s en trainingsroutines tegen op het internet en dacht.. “Wat zou dat geven mocht een gewone sterveling als ik een week lang leven zoals dit monster? Kan dat überhaupt wel?” Het antwoord is ja. Maar straks meer daarover.

Zo gezegd, zo gedaan dus.

Wat heb ik deze week van maandag tot en met vrijdag allemaal binnengespeeld?

the rock breakfast

 • 10 biefstukken
 • 5 kommetjes havermout
 • 45 eieren zonder dooier
 • 10 eieren met dooier
 • 5 kipfilets
 • 15 proteïneshakes
 • 5 kabeljauwfilets
 • 0,5 kg rijst
 • 10 zoete aardappelen
 • Groene groeten, een hele hoop fucking groene groenten

Als ik dit lijstje nu zo neerschrijf, lijkt het best wel imposant.

Enkele zaken die mij opvielen aan het ‘The Rock Dieet’:

 1. Als je wil trainen als een acteur, laat je misschien omringen zoals een acteur. Zondagavond, dinsdagavond en donderdagavond was ik telkens een dikke 2 uur kwijt aan eten maken. Als je mijn trainingsschema straks bekijkt, besef je hopelijk wat voor een helse dagen dit waren..
 2. Eieren eten doet dus helemaal niets fout met je lichaam. Voor de cholesterol freaks onder jullie: het vet komt uit de dooier en ik had er maar twee per dag. Tel daarbij mijn twee work-outs per dag en je kunt je wel inbeelden dat er weinig vet bijkwam. Mijn lever? Mijn nieren? Allemaal geen last van (gehad). Mocht dit veranderen, zijn jullie natuurlijk de eersten die het zullen weten!
 3. Elke dag 5 warme maaltijden is zwaar. Je bent constant bezig met eten. Opstaan? Eten! En dan snel gaan trainen, om thuis te komen en te moeten… eten. Het gekke van al? Ik had de eerste dagen zelfs nog honger tussendoor.. Hoe dit komt laat ik over aan de wetenschappers/biologen in de zaal. Waarschijnlijk omdat mijn maag dermate uitrekte, of zoiets.
 4. Kabeljauwfilet stomen en opwarmen in de microgolfoven is niet lekker. Kipfilet stomen en opwarmen ook niet. Biefstuk braden en opwarmen ook niet. Eigenlijk is eten opwarmen in de microgolf echt kaka (sorry voor mijn taalgebruik).
 5. Zeven eiwitten eten voor het slapen is niet normaal. Een normale mens doet dit niet en ik begrijp nu ook waarom. Ik kan eventjes geen hardgekookte eiwitten meer zien. Daarnaast ben ik wél een professional geworden in hardgekookte eieren pellen (snijd met een mes het ei -met schaal en al- in twee en lepel het uit zoals een kiwi, super easy én snel).

Hieronder een klein schemaatje om aan te tonen hoe mijn dag er uit zag, maaltijd-gewijs:

Dwayne Johnson The Rock Nutrition plan work out

Zelf mee aan de slag gaan?

Hou er rekening mee dat deze aantallen uitgerekend zijn voor een volwassen man van 80 kg. Naar gewichten toe van steak, kip en kabeljauw: 1 filet staat in dit schema gelijk aan 200 gram. Paardenbiefstuk is het magerste en dus het beste (sorry jockeys). Geen zin in kabeljauw of kip? Je kunt switchen met kalkoen, zalm of gewoon gekookte, ontvette ham. Uiteindelijk moet je er gewoon de juiste hoeveelheden van binnen krijgen. Nog vragen? Mail gerust even!

Maar veel eten betekent natuurlijk véél sporten! 

Dwayne Johnson, The Rock, wordt niet zomaar gecast voor rollen als paracommando, special agent, bodybuilder of Hercules. Zijn monstrueuze lijf heeft hij deels te danken aan goeie genen (slechte genen zijn geen excuus, serieus: you should check out my family) maar vooral door énorm veel en hard te zwoegen in de gym.

En het workout plan van The Rock, dat was voor één week ook mijn workout plan.. Sweet mother of lords.

Wanneer hij niet specifiek voor een rol traint, last The Rock twee trainingen per dag in. ’s Ochtends placeert hij minstens een halfuur en maximum een uur cardio. ’s Avonds gaat hij met serieuze gewichten zwaaien om zijn spiermassa op peil te houden. En zo ik dus ook.

Wat viel mij zoal op aan ‘The Rock Workout’?

 1. Als je minstens 9u per dag op je werk doorbrengt en je vóór het werk elke dag een uur aan cardio doet en na het werk dan nog eens anderhalf uur in de fitness met gewichten sleurt, heb je geen leven meer. Echt.. Ik had het gevoel dat ik enkel nog: opstond – at – liep – at – werkte – at – werkte – at – powertrainde – at – sliep (x5). Als je zoiets wil doen, weet dan dat het je leven compleet controleert.
 2. Er zijn mensen die dit standaard doen zónder enige pluimen te krijgen. We leven best in een zieke wereld. Een wereld waar bloggers en influencers gesponsord worden langs alle kanten, waar merken zichzelf bij wijze van spreken naar online creatievelingen góóien.Maar échte sportkampioenen? Nee, liever niet. Laat hen maar zwoegen en zweten voor en na een fulltime job. Neem nu de Delfine Persoon’s, Jolien D’Hoore’s (en zelfs onze nationale hockey ploeg) van deze wereld. Topsporters, kampioenen in hun disciplines, uitstraling voor onze (sport)gemeenschap. Maar weinig boter bij de vis. Een warme oproep dus om déze mensen wat meer te volgen, hén op de podia te plaatsen die ze verdienen en hen te ondersteunen zodat ze kunnen doen waar ze goed in zijn. Ook naar merken: get the fuck out of here als je enkel instagirls kunt sponsoreren. Doe ook eens iets anders.
 3. The Rock is een beast. Zijn work out regime is écht niet aan te raden voor beginners.

Opnieuw hieronder het schema die je zelf kunt volgen:

Dwayne Johnson The Rock Nutrition plan work out

Zelf mee aan de slag gaan?

Cardio kies je ’s ochtends natuurlijk zelf. Let wel: recreatiesport telt niet mee. Je moet tijdens je sessie verschillende malen 100% MHR (maximum heart rate) halen. Na je cardio-sessie moet je over de vloer rollen en een beetje wenen, dan was het een goeie 😉 Je kiest ook welke spieren je wanneer het liefste traint. Maandag is blijkbaar internationale ‘chest day’, train je borstspieren dus niet op maandag. Vrouwen mogen dit schema zeker volgen, je zult er op één week heus niet uitzien als een bodybuilder! Mannen, jullie ook niet 😉

En dat brengt me naadloos bij het einde van deze challenge.

Wat is het resultaat van een week leven als Dwayne Johnson?

the rock training plan

Ik voel me ongelooflijk veel sterker in slechts een week tijd. Vorige week had ik nog zowat het gevoel dat ik écht weer in gang moest schieten. Ge kent dat: de zomer is voorbij, we laten het allemaal wat hangen.. Maar het was dringend tijd om er opnieuw in te vliegen. Met The Rock Challenge doe je dat ook meteen.

Deze uitdaging is dus niet voor ‘beginners’. Je lichaam moet dagelijkse belasting aankunnen. Wat zeg ik: tweemaal per dag belasting aankunnen. Je moet dus wel al wat ervaring hebben mits je met The Rock Workout aan de slag wil gaan.

Ik ben zelf iéts meer dan 2 kilogram (meeste daarvan is puur vet) afgevallen in één week tijd, wat vrij imposant is op zich. Is er iets veranderd aan mijn uiterlijk? Niet zo heel veel, mensen zeggen me wel dat ik iets scherper oog (vooral in mijn gezicht). Maar zelf zie ik niet héél veel verandering, buiten een ietwat gespierder lijf – wat normaal is na 1 week!

Naast sterker, fitter en wat minder gewicht (in vet) voel ik me ook gewoon opnieuw klaar om verder te gaan met opnieuw sporten op hogere frequentie en zwaardere intensiteit. De ideale challenge om jezelf weer -meteen- op gang te trekken.

Zelf aan de slag met The Rock Challenge? Laat het me zeker weten via Twitter: tweet me of gebruik #therockchallenge 🙂