Vrijdag, de dag na #Twittervoetbal en dus een dag in het teken van herstel.

Mijn workout bestaat uit 2x drie kilometer lopen (fitness heen en terug à zo’n 10 k/u) en een bovenlichaam-routine die ik onthouden heb van mijn #21daychallenge:

  • 20x borst
  • 20x rug
  • 20x schouders
  • 20x biceps
  • 20x triceps
  • 40x buikspieren

Bovenstaande tweemaal uitvoeren met tussen de oefeningen geen (of zo weinig mogelijk) rust. Tussen de twee routines even op adem komen.

Ik heb vrij weinig moeite om dagelijks te sporten, lijkt me. Hopelijk blijft dit gevoel voor de volledige maand 🙂

Vraag van de dag: “Naar wat luister je tijdens het sporten?”

Je hebt veel mensen die graag hun hoofd leegmaken tijdens het sporten en er dus voor kiezen om nergens naar te luisteren tijdens het sporten. Ik behoor absoluut niét tot die groep 😉

Ik heb iets nodig die me oppompt tijdens mijn krachttraining: muziek. Tijdens het lopen kies ik meestal voor podcasts om enerzijds de tijd te ‘doden’. Nee, lopen doe ik eigenlijk niet zo graag 🙂 Anderzijds vind ik het leuk om tijdens het lopen dingen bij te leren, vandaar: podcasts.

Hoe zwaarder de training, hoe zwaarder de muziek. Als ik écht hard ga lopen, kies ik ook vaak voor een festival mixtape van één of andere Tomorrowland DJ, kwestie van niet te hard te denken en gewoon te gáán.

Mijn favorieten tijdens het sporten?

Compton van Dr. Dre (DU-UH), alles van J. Cole, Eminem, Kendrick Lamar en Drake en zoals eerder gezegd breinloze EDM *guilty as fuck*. Podcasts? TED Radio Hour, #AskGaryVee en Killer Innovations.

Maar ik probeer ook hier te zoeken naar variatie: laat me gerust weten waar jij naar luistert!

Hopelijk een antwoord op je vraag? 🙂

Stel gerust jouw vraag via Twitter (@NickVinckier ; #MayMadness), Snapchat (nickvinckier) of hier in de comments en wie weet wordt jouw vraag beantwoord tijdens deze #MayMadness!

Klik hier voor #MayMadness DAG 6 >>