Dag 1 van de 30 dagen durende May Madness. Ik besloot om er hard in te gaan en mijn onderlichaam (benen + buik) te trainen. Hieronder vind je mijn workout:

Welk fitnessprogramma kies je?

Omdat ik donderdag ga voetballen, heb ik er nog een korte intervaltraining tussen geknepen: 30 sec spurt (18 km/u) afgewisseld met 60 sec snel wandelen (7 km/u). Dit heb ik 10x herhaald voor mijn 15 minuutjes HIIT (High Intensity Interval Training): ideaal om je snelheid te verhogen en je conditie een push te geven zonder al te lang te trainen.

Vraag van de dag: “Welk fitnessprogramma gebruik je?”

Momenteel heb ik geen vast fitnessprogramma maar ik hou sowieso van variatie. Zeker omdat ik deze maand elke dag ga trainen, is het zeer belangrijk om genoeg te switchen en de verschillende spiergroepen voldoende rust te geven. Elke dag sporten betekent niet elke dag je spieren kapot trainen, ik kies voor een combinatie van kracht en conditie. Je zult zien welke workouts ik verkies doorheen de meimaand 🙂

Deze maand wil ik wel een goede basis leggen voor volgende maand: In juni start een nieuwe challenge waar ik de volledige maand tot het uiterste zal moeten gaan. Het is dus duidelijk dat ik deze maand gebruik om de nodige conditie en kracht op te doen zodat ik juni te goei kan aanvallen 😉

Welk programma je kiest is afhankelijk van hetgeen je wil bereiken.

Ga na wat je doel is (spieropbouw, slanker worden, conditie, ‘verbreden’, etc.) en kies een programma die je dat doel helpt bereiken. Dit is een uiterst persoonlijke keuze! Wat voor persoon X werkt, zal voor persoon Y niet automatisch hetzelfde werken. En je voeding is het allerbelangrijkste! Maar daar kom ik later wel op terug.

Ik gebruik vaak Bodybuilding.com om inspiratie op te doen voor mijn (kracht)trainingen. Voor mijn cardio (conditie), switch ik de dingen graag up: duurloop, spinning, high intensity intervals, roeien, fietsen, … Je kunt online veel programma’s vinden maar het allerbelangrijkste is een duidelijk stellen vooraleer je het programma kiest 🙂

Hopelijk een antwoord op jullie vraag!

PS. Hoe graag ik jullie ook allemaal zie, ik kan geen programma samenstellen voor jou. Ik experimenteer ook maar 😉

Stel gerust jouw vraag via Twitter (@NickVinckier ; #MayMadness), Snapchat (nickvinckier) of hier in de comments en wie weet wordt jouw vraag beantwoord tijdens deze #MayMadness!

Klik hier voor #MayMadness DAG 2 >>