Tijdens mijn #21daychallenge (lees het volledige verhaal hier) stuurden de mensen van Decathlon me wat steun en motivatie in de vorm van kleding toe. Omdat ik nu eenmaal graag zaken uittest en de resultaten deel met de rest van de wereld, geef ik graag mijn harde en geheel eerlijke mening over de Domyos 360 Comfort 2.0 sneakers.

Het is je misschien al duidelijk geworden als je me al wat langer volgt: ik hou van schoenen. Of het nu om te werken is, gewoon om te dragen of tijdens het sporten – het doet er niet toe: Schoenen zijn de basis. Daarom vond ik het echt cool van Decathlon dat ze me de Domyos muiltjes cadeau deden (merci!).

Maaaaaar… Geschenkjes of niet, mijn kritische pen blijft dezelfde!

Een paar schoenen moet er volgens mij gewoon goed uitzien, dat is een basisvoorwaarde. Daarnaast moet de prijs/kwaliteit in orde zijn en tenslotte moeten ze het doel dienen: in dit geval, geschikt zijn om te sporten. Ik onderwierp de Domyos 360 Comfort 2.0’s aan elk van mijn drie voorwaarden. Laten we van wal steken!

Shoes speak louder than words

Zoals ik dus zei: schoenen moeten er gewoon goed uitzien. Veel ‘loopexperts’ zullen me tegenspreken maar ik beslis nog altijd wat ik aan mijn voeten bind. Geen fugly schoenen voor mij dus. Ook niet om te sporten. Op dat vlak zit het wel snor bij de Domyos sneakers. Van uitzicht lijken ze best goed op de populaire Nike Run sneakers. Je kent ze wel: die sneakers die elke zelf-respecterende hipster in zijn collectie heeft en vooral niet mee gaat lopen. Anyways, Decathlon heeft dus een beetje afgekeken – wat eigenlijk wel een goeie move is, de Nikes zijn gewoon mooi. De Domyos is dat ook. Bovendien vind ik het leuk om niet de ‘zoveelste’ te zijn die dezelfde soort sneakers draagt. Uniek zijn is nu eenmaal leuk.

Put your Money where your Mouth is

Wat ook leuk is, is geld uitsparen. Iets wat je met deze schoenen zeker doet. Je koopt de Domyos 360 Comfort 2.0 al voor 19,99 euro. Een verschil die je wel degelijk voelt in vergelijking met de gelijkaardige Nikes die minstens 3x zoveel kosten.

Is er dan ook drie maal verschil? Absoluut niet.

Om te sporten zijn de Domyos sneakers echt wel geschikt. Al zeg ik er meteen bij dat het géén loopschoenen zijn voor de lange afstanden. Ik ging er mee wandelen, crossfitten, fitnessen, korte loopjes en lange loopjes doen en het verdict is simpel, doch hard. Dit zijn geen schoenen om langer dan 10 km te lopen, zeker niet als je een ‘aparte’ loopstijl hebt zoals ondergetekende. Ik wil er wel meteen bij vermelden dat de muiltjes die elke hippe vogel draagt (Nike Roshe Run’s en dergelijke) ook geen goede loopschoenen zijn. Persoonlijk vind ik de Nike FREE’s (89,99 EUR) beter om lange afstanden mee te lopen en als je echt mikt op langere afstanden (vanaf 20 miles), kijk je best uit naar een stevigere schoen. Anyways, de Domyos 360 Comfort 2.0 geeft zichzelf ook niet uit als een schoen voor de lange afstand.

Maar ik ben graag volledig en eerlijk 😉

Voor de rest zijn de schoenen van Decathlon wél zeer geschikt. Bovendien zijn ze degelijk. De sneakers kunnen tegen wind, regen en een stootje. Natuurlijk zie je na een tijdje sporen van gebruik maar dat zie je bij elke sportschoen. Is dit niet het geval bij jou? Iets meer gebruiken die shoes, zou ik zeggen 😉 Prijs/kwaliteit: zeker en vast een topper!

Het verdict

De Domyos 360 Comfort 2.0 fitness schoenen zijn dus een aanrader voor wie wil gaan fitnessen met een mooie schoen, die zeer degelijk is en bovendien betaalbaar is. Je hebt ze in een volledig zwart uitvoering en een versie met gele details en zijn onverslaanbaar qua prijs. Pretty cool shoes dus als je het mij vraagt, al zou voor mijn voet de zool iets dikker mogen zijn en voor mijn gevoel het logootje op de achterkant kleiner (lees: weg).

Zelf ervaring met de Domyos 360 Comfort 2.0’s? Laat het me zeker weten!