Het bloed kruipt waar het niet gaan kan
De aard verloochent zich nooit

UPDATE: Bekijk hier het resultaat van mijn #21daychallenge!
UPDATE2: Bekijk hier mijn nieuwe challenge #MayMadness!

Sinds mijn vorige challenge is mijn leven een klein beetje veranderd. Eigenlijk niet zo veel, hoor. Er zijn wel nog altijd mensen die me een beetje herkennen: “Ben jij die kerel…“. “Ja, hoor”. En die vele nieuwe volgers op Twitter, Instagram en Snapchat zijn eigenlijk ook wel super.

#21daychallenge nick vinckier instagram

Maar het begon een klein beetje afgezaagd te worden om die dude te zijn die 100 dagen geen alcohol heeft gedronken. Het was een gekke ervaring, ik vind het goed dat ik een torenhoog taboe heb kunnen aankaarten en ben trots om te zien dat er veel mensen geïnspireerd zijn geraakt door mijn verhaal. Wat wil een blogger nog meer, zou je denken? En je hebt gelijk – als je dat dacht tenminste. Máár… vereenzelvigd worden met de anti-alcohol-man of ‘die kerel van #100dagenzonderalcohol‘. No-oh thank you, sir (of ma-am, je kiest zelf maar). Casey Neistat (de snowboarder tijdens de blizzard in NY) benoemt het perfect:

If you only have one movie that goes viral, yes, that will be your identity forever. As long as you keep changing it up, you can overcome it.

PS. Het filmpje van Casey over virale content op het Internet deed me trouwens glunderend terug denken aan mijn eerste challenge.

Anyways, ik dacht: tijd voor iets anders!

“Een marathon lopen, da’s nu es iets voor mij sie,” dacht ik zo rond het eind van november. Me in 20 weken voorbereiden op 42km en 195 m lopen, leek me een uitstekend plan. Tot ik verhuisde van Roeselare naar Aalst, ik trainingen moést skippen, die trainingen dan overcompenseerde en… mijn knieën protesteerden. Marathon dreams: over en uit. Toch voor nu. Uitstel is geen afstel.. Het is wel het begin ervan, I know – daarom deze blog trouwens 😉 om te zorgen dat ik niet te lang talm over dingen die ik écht wil doen. Anyways…

Ik dacht tijd voor iets anders!

Ik zei eerder al dat ik opensta voor nieuwe uitdagingen. Ik vind het leuk om zo wat ‘de onderzoeker uit te hangen’. Het voedt mijn nieuwsgierigheid, het zorgt ervoor dat m’n leven niet te eentonig wordt en het zet me aan het denken/schrijven (my first, my last, my everything). In de naweeën van #100dagen kreeg ik ongelooflijk veel uitdagingen doorgestuurd. Bedankt daarvoor… Maar, weinigen wisten me te boeien. Het was iets te simpel/eentonig: geen suiker of geen vlees of … you get the picture. Tot ik in de spiegel keek en merkte dat die eindejaarskilootjes er eigenlijk wel af mochten (jezus, we zijn al februari!).

DUS, iets anders gezocht – iets anders gevonden

Hoe geraak je snel van die geniepige vetrolletjes af? Geen alcohol drinken, daar had ik al ervaring mee maar dat is eerder een langetermijnplan. Of dacht je dat 100 dagen in een knip voorbij zijn? ’t Is trouwens niet dat ik opnieuw zoop zoals vroeger (ik heb mezelf mate weten aan te leren, yaay!). Maar toch, alcohol schrappen: check!

En ik besloot deze keer verder te kijken en ging het lijstje af van zaken die voor die vetjes zorgen:

  • Suiker: Let it goooo, let it goooo
  • Vetten: BaconStrips&BaconStrips&BaconStrips
  • Koolhydraten: SPAGHETTIIIIIII, jammer genoeg een echte dikmaker! (Ik eet het ook als een zwijn, dus echt mijn eigen schuld – eigenlijk net als alcohol vroeger, geen mate)
  • Stilzitten: Sinds mijn verhuis naar Aalst is mijn actieradius niet bepaald exponentieel gestegen, eerder het tegenovergestelde

Tijd voor verandering dus!

“Maar dat is nog geen challenge hé, Nick!”

Nee, inderdaad en dus speurde ik het interwebs af voor een trainingsprogrammaatje die me tot het uiterste zou drijven. Zo gezegd, zo gedaan: meet “The Bizzy Diet 21-Day Fitness Plan” of kortweg mijn #21DAYCHALLENGE. Want het is meer dan gewoon een ‘fitness plan’: geen alcohol (makkie), geen van bovenstaand vermelde dikmakers toegelaten (echt géén) en stilzitten hoort er niet meer bij de komende 3 weken (alhoewel, enkele rustdagen maja whatever).

#21daychallenge nick vinckier

En ik zou mijn ‘stijl‘ natuurlijk verloochen, mocht er niet een extra invalshoekje rond de hoek gluren. Gewoon deze challenge doen, is niet genoeg.  En hoewel ik denk dat er veel mensen wel eens willen weten wat dat doet, zo zonder suikers leven (nu 2 dagen ver en wat ik voel is op z’n zachtst gezegd vreemd) of wat vetverbranders met een mens doen, toch is er iets die mij meteen veel meer aan het denken zette.

VOOR & NA… Echt of gewoon een vuile verkooptruc?

Zijn die voor & na-foto’s eigenlijk wel realistisch op fitness sites of is het gewoon easy marketing. Zoals je op bovenstaande foto ziet: het fitness plan is ‘powered by Muscle Pharm‘ en de instructeur van het plan is Corey Gregory: senior president en mede-oprichter van Muscle Pharm. Hij heeft er dus alle belang bij dat mensen zijn pottekes supplementen kopen. Maar ik ga niemand valselijk beschuldigen! Dus doe ik wat Corey zegt:

  1. zijn Muscle supplementen kopen en consumeren – lekker, pillen en poeder…
  2. zijn nutrition plan volgen als een monnik – géén cheat meals!
  3. zijn intensieve trainingen afwerken like a boss – 4x per week doodgaan

Als ik zijn programma nauwgezet volg, garandeert hij dat ik in slechts 21 dagen klaar ben voor “dat belangrijk evenement waar ik naar toe moet of die ene fotoshoot die ongelegen komt wegens januari-vet”. Dat laatste zei hij niet, maar dacht ik er wel bij.

Nu, ’t is niet dat ik een belangrijke fotoshoot of evenement op de planning heb staan maar toch. Ik ben benieuwd of het allemaal waar is: Die voor & na-foto’s waar de fitnesswereld eigenlijk (bijna volledig) op steunt om alle mogelijke fitness/bodybuilding/… producten te slijten aan goedgelovige (?) mensen met iets te zichtbare vetjes.

#21daychallenge nick vinckier

Corey belooft op de site van BodyBuilding.com dat ik er over 3 weken ongelooflijk strak zal uitzien. Ik ben alvast super benieuwd.. Jij ook?

Meer nieuws en resultaten volgen over 3 weken! Schrijf je in om als éérste het resultaat te zien te krijgen.

PS. Hieronder alvast een preview van mijn voor-foto :’-) Voor de na-foto klik hier!

New challenge, new ‘before’ pic! More info on the challenge is coming soon 😉💪🏼 #21daychallenge

Een foto die is geplaatst door NICK VINCKIER (@nickvinckier) op